Rock 'n Roll op je bord bij Rotown

Bij Rotown zijn ze een nieuwe weg ingeslagen. Dankzij het nieuwe concept vind je de Rock-'n-Roll voortaan zowel in de bar als op je bord terug.

24 Mrt 2016 Kelsey Ikkersheim

blogger Kelsey is een echte Bossche bourgondiër, die voor haar studie naar Rotterdam is verhuisd. In haar vrije tijd schrijft ze over haar passie. Lekker en gezond eten en drinken.

Rock 'n Roll op je bord bij Rotown

Rotown aan de Nieuwe Binnenweg staat al jaren bekend als poppodium waar je naast genieten van live muziek, ook lekker kunt eten en drinken. Toch is er altijd een scheiding geweest tussen het restaurant en het poppodium. De doelgroepen waren erg verschillend, en er moest meer eenheid komen. Eerst een lekker een hapje eten, daarna genieten van de muziek. 
Daarom is Rotown een nieuwe weg ingeslagen. Een nieuw concept, een nieuwe kaart en een duidelijke doelgroep.

Bij binnenkomst lopen we door naar het restaurant aan de achterkant van het gebouw. Meestal kies ik aan de voorkant of op het terras een tafeltje, maar omdat ik graag wat meer in de keuken wil kijken, besluiten we om toch eens in de serre te gaan zitten. In tegenstelling tot het café is het restaurant eenvoudig. Strak, met mooie, maar humoristische foto's aan de muur van de nieuwe gerechten, dat past goed bij die nieuwe uitstraling. Een aantal personeelsleden, waaronder chefkok Janwillem van der Veen, heeft een creatieve achtergrond. We worden vriendelijk ontvangen en krijgen een plekje bij de openhaard. 


Op de kaart staan diverse gerechten die in verschillende 'maten' te bestellen zijn. Dit heeft trouwens niets te maken met de grootte van je main dish, maar met de hoeveelheid bijgerechten die je erbij bestelt. Je kunt zelf een keuze maken uit alle side dishes die iedere maand weer wisselen. 
De gerechten op de kaart zijn de hele dag te bestellen. Er is dus geen losse lunch- en dinerkaart meer. Ik kwam er regelmatig lunchen, dus ik mis helaas wel een aantal lekkere (vegetarische) gerechten. Toch zijn een aantal klassiekers, waaronder de rotown burger, niet van de kaart verdwenen. 
Om muziek en food meer bij elkaar te brengen, is voortaan op de menukaart ook de agenda te vinden. Iedere maand kun je er op vinden welke acts en evenementen er in Rotown zullen plaatsvinden. Lekker overzichtelijk. 

Omdat wij wel benieuwd zijn naar de nieuwe gerechten kiezen we ervoor om twee verschillende hoofdgerechten te bestellen met daarbij allerlei verschillende side dishes. We worden ook nog gewezen op de 'daily specials' en kiezen ervoor om hiervan de salade te bestellen.

Meat platter



Echte voorgerechten zijn bij Rotown niet te bestellen, dat past minder bij het nieuwe concept. Er staan echter nog wel diverse Bits & Bites op het menu. Een aantal van deze gerechten volstaan prima als voorgerecht.
 Wij starten met het vleesplankje. Diverse vleeswaren geserveerd met een zuurdesembrood en gezouten boter. De plank is een prima voorgerecht voor twee personen en de prosciutto di San Daniele is mijn favoriet. 

Mains



Als hoofdgerecht gaan we voor de Grilled Steak en Roasted Chicken. Hierbij bestellen we mac & cheese, aardappeltjes met crème fraiche, venkelsalade met bloedsinaasappel en boontjes in kruidige tomatensaus. 

De gerechten worden samen op een tray geserveerd. Van die tray zijn twee verschillende maten, passend bij de hoeveelheid side dishes die je besteld. Het ziet er allemaal goed uit. Doordat ieder gerecht een afzonderlijk vakje op de tray heeft, kun je goed zien wat je gerechten zijn, en je krijgt ook een beetje het gevoel alsof je in een cafetaria zit. Hier is volgens Janwillem van der Veen, bewust voor gekozen: het rock-'n-roll effect van het café terug laten komen op het bord.



Zowel de steak als de kip vallen goed in de smaak. Over de meeste side dishes waren we ook zeer te spreken. De mac & cheese met vier soorten kazen was erg lekker. Het was oorspronkelijk een main dish, maar omdat het een machtig gerecht is, maar qua smaak goed, werd er besloten om er een side dish van te maken. De overduidelijke favoriet was de venkelsalade met bloedsinaasappel en feta. Deze salade was van de 'daily specials'. Ik ben persoonlijk niet zo'n fan van venkel, maar in combinatie met het zoutje van de feta en de friszoete bloedsinaasappel was dit gerecht echt een topper.


De boontjes vond ik wat minder bij de gerechten passen. De smaak van de boontjes was echt heel anders dan de andere gerechten. Maar dit blijft natuurlijk lastig bij een concept als dit. Omdat je je eigen combinaties kunt maken, zal de ene samenstelling beter combineren dan de andere. Het blijft een beetje een gok en een kwestie van smaak.

Dessert



Als afsluiter van de avond gingen we voor de Bread pudding met rode vruchtensaus en de kaasplank met Hollandse kazen. Ik ben zelf altijd een groot fan van kaasplankjes, maar de Bread pudding was echt boven verwachting. Lekker zacht, en de saus was goed op smaak.

Wij hebben een leuke avond gehad met heerlijk eten, drinken en gastvrij personeel. Zeker de moeite waard om nog eens terug te komen voor de wisselende kaart. En na afloop genieten van live muziek, uiteraard onder het genot van een lekker biertje.

Reacties
Plaats een reactie
Log in of maak een account aan om een reactie te plaatsen.
Lees ook deze verhalen
Vietnamese familiegerechten proeven bij Madame Saigon

De Buik ging langs bij Madame Saigon, de dromerig gedecoreerde Vietnamees, net om de hoek van de Witte de With-straat.

Shake it like you mean it: 8 cocktailbars om deze zomer te bezoeken

Rotterdam barst van de plekken waar mixologie tot kunst is verheven. Samen met Sligro selecteerden we 8 cocktailbars waar je deze zomer niet omheen kunt.

De beste smashburgers in Rotterdam: hier eet je ze

Ontdek de 12 beste plekken voor smashburgers in Rotterdam. Van sappige classics tot creatieve specials: er is voor iedereen wat in Rotterdam.